BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 46,50 € .

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

INFORMACIJE O TRGOVAČKOM DRUŠTVU

LJEKARNA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE
A: Matije Gupca 63, 49210 Zabok, Hrvatska
T: 049/221-618
W: webljekarna.hr
E: ravnateljica@ljekarna-kzz.hr

Društvo je upisano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu.
OIB: 29674792830
MBS: 080461319
Članovi uprave društva: KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

PRIVREDNA BANKA ZAGREB d.d.
IBAN:HR3623400091110455775
LJEKARNA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE vlasnik je domene webljekarna.hr.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Dubravka Frinčić
Adresa i mjesto Službenika za zaštitu osobnih podataka: Matije Gupca 63, 49210 ZABOK, Hrvatska
E-mail Službenika za zaštitu osobnih podataka: ravnateljica@ljekarna-kzz.hr

INFORMACIJE O INTERNET TRGOVINI

Ljekarna Krapinsko-zagorske županije
A: Matije Gupca 63, 49210 ZABOK, Hrvatska
W: webljekarna.hr

Kontakt:
E: ravnateljica@ljekarna-kzz.hr
T:
M: 0994902227
Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim i/ili mobilnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Radno vrijeme:
08:00-16:00

OPĆE ODREDBE

U ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja usluga Internet trgovine opisano je kako LJEKARNA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE, Matije Gupca 63, 49210 Zabok (u daljnjem tekstu Ljekarna), pruža online usluge putem svoje Internet trgovine na domeni webljekarna.hr (u daljnjem tekstu Internet trgovina), na World Wide Web mreži – internetu.

Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga, upravljanja sadržajem te provođenja financijskih transakcija.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za sve korisnike, posjetitelje i kupce s Internet trgovine (u daljnjem tekstu Korisnik/ci) i odnose se na korištenje Internet trgovine u vlasništvu Ljekarne.

Korištenjem Internet trgovine Korisnici potvrđuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavom o privatnosti te pristaju na korištenje Internet trgovine u skladu s njima. Tom prilikom Korisnik svojevoljno ostavlja osobne podatke prema kojima će se Ljekarna odnositi sukladno Izjavi o privatnosti. Ukoliko se Korisnik ne slaže s bilo kojim odredbama iz Općih uvjeta poslovanja i korištenja te Izjavom o privatnosti Ljekarne i/ili Korisnik ima manje od 18 godina upućuje se da napusti Internet trgovinu. Strogo je zabranjena prodaja alkoholnih proizvoda maloljetnim osobama. Ljekarna poziva Korisnika da detaljno pročita Opće uvjete poslovanja i korištenja i Izjavu o privatnosti jer će se odredbe sadržane u istima primjenjivati za korištenje usluge Internet trgovine kao i u slučaju eventualnog nesporazuma.

Pravo korištenja Internet trgovine osobno je pravo Korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji Korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

Korisnik je osobno odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki (zaporki), na mjestima gdje one kao takve postoje. Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole Ljekarne te prihvaća da Ljekarna nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internet trgovini ponekad može biti djelomično ili u cijelosti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen. Internet trgovina također može biti privremeno nedostupna ili dostupna u ograničenom opsegu kao rezultat redovnog održavanja sustava u slučaju nadogradnje sustava.

Ljekarna zadržava pravo u bilo kojem trenutku bez prethodnog odobrenja ili obavještavanja izmijeniti ili ukinuti (privremeno ili trajno) bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje Internet trgovine. Nadalje, Ljekarna može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Ljekarna nije odgovorna za tehničke probleme koji mogu dovesti do kašnjenja ili pogrešne obrade elektroničkih podataka.

Ljekarna zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja i/ili Izjavu o privatnosti. Stoga, savjetuje Korisnike da s vremena na vrijeme pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima poslovanja i korištenja i Izjavi o privatnosti, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internet trgovine i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta poslovanja i korištenja te Izjave o privatnosti, podrazumijeva se da Korisnik prihvaća izmjene.

Korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje Internet trgovine te sve sa tim povezane troškove. Ljekarna nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme Krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja Internet trgovine.

Ova Internet trgovina privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem Internet trgovine mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja. Ljekarna ne garantira za bilo koji sadržaj postavljen od strane Korisnika. Svi unosi (uključujući fotografije, tekstove, komentare i sl.) koje Korisnici ostavljaju u za to predviđenim rubrikama moraju biti sadržajno točni. Za točnost i ispravnost na taj način unesenih podataka odgovaraju isključivo Korisnici koji su ih unijeli. Točnost podrazumijeva da dolaze iz nekog pouzdanog i stručnog izvora i/ili osobnog iskustva Korisnika. Korisnici ne smiju putem ove Internet trgovine niti putem društvenih medija Ljekarne slati, objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja Ljekarne sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Korisnik ne smije koristiti ovu Internet trgovinu niti društvene medije Ljekarne za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve reklamne, promotivne, komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.

Svi materijali koji se nalaze u sklopu Internet trgovine pravo su Ljekarne ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava nad žigovima i/ili dizajna. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVE INTERNET TRGOVINE BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA LJEKARNE, STROGO JE ZABRANJENO!

Ljekarna ne odgovara u slučaju da podatci, slike i/ili drugi dijelovi Internet trgovine povrijede nečija intelektualna ili autorska prava. Ako mislite da je netko Vaše pravi povrijeđeno ili da je povrijeđeno pravo treće osobe molimo da odmah obavijestite Ljekarnu.

Ljekarna ne odgovara za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na internet trgovini. Internet trgovina zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.
Fotografije proizvoda prikazane na internet trgovini su isključivo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda te Ljekarna ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvodu. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda, Ljekarna ne odgovara. Ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika (npr. nova ambalaža) ili sadržaj proizvoda, moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na internet trgovini. Ljekarna nastoji sve opise redovito i detaljno provjeravati.

Obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora na računalu, razlike u percepciji boje proizvoda od strane ljudskog oka i slične varijable, Ljekarna ne jamči potpunu sukladnost boja isporučenih proizvoda s bojama kako ih Kupci vide na zaslonu svog monitora. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda te se samim time ne radi o osnovi za povrat proizvoda.

Kršenje Općih uvjeta poslovanja i korištenja može dovesti do pokretanja parničnih postupaka radi naknade imovinske ili neimovinske štete i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.

Internetska trgovina sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na, tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj Internet trgovine, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Korisnik ne smije kopirati, redistribuirati, izdavati ili komercijalno iskorištavati preuzeti materijal bez izričitog pismenog odobrenja Ljekarne i nositelja autorskih prava. Korisnik ne smije na Internet trgovini postavljati, objavljivati ili na drugi način činiti dostupnim bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu ili drugim pravima intelektualnog vlasništva bez izričitog pisanog odobrenja nositelja tih prava. Ljekarna nema nikakvu obavezu izvješćivati Korisnika ili mu pomagati utvrditi da li je neki materijal podložan autorskom pravu.

Korisnik se izričito slaže da je korištenje Internet trgovine isključivo na odgovornost Korisnika tako da Ljekarna ne jamči za:
(I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNET TRGOVINE, ILI
(II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNET TRGOVINE.

Odgovornost Korisnika odnosi se na sve štete, ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Korisnik izričito potvrđuje da Ljekarna nije odgovorna za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje Korisnika ili trećih strana te da rizik od štete koja može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na Korisniku.

Ni u kojem slučaju Ljekarna neće biti odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja Internet trgovine. Krajnji korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internet trgovine.

Uz prethodno navedene uvjete, Ljekarna neće biti odgovorna, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost informacija koje se nalaze na Internet trgovini, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do Korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Ljekarna neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane i/ili Korisnika, uključujući i izgubljenu dobit.

Ljekarna nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji Korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni Korisnik može postaviti unutar Internet trgovine. Ljekarna zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Korisnik potvrđuje da su sve diskusije, ocjene, komentari i privatne poruke objavljene na Internet trgovini i na društvenim medijima, javne, a ne privatne prirode, i da stoga Ljekarna može nadzirati opisane komunikacije Korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.

Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim Ljekarnu, od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ove Internet trgovine od strane Korisnika.

Korisnik se slaže da Ljekarna nije odgovorna za bilo kakve posljedice proizašle iz upotrebe proizvoda kupljenih na Internet trgovini. Korisnik se slaže da će prije konzumiranja proizvoda pregledati rok trajanja proizvoda i da će prije konzumacije detaljno pročitati uputu o proizvodu te će se za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama obratiti svom liječniku ili ljekarniku.

Ljekarna može bez prethodnog obavještavanja raskinuti odnos s bilo kojim svojim Korisnikom u bilo kojem trenutku. Ljekarna zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune Korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja Korisnika koje Ljekarna, prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane Korisnika. Ljekarna zadržava pravo poništiti nepotvrđene korisničke račune ili račune koji su neaktivni dulje vremena i ukloniti sve objave diskusije, ocjene, komentare i privatne poruke koji su prema diskrecijskoj ocjeni Ljekarne ili zakonskim kriterijima neprihvatljivi za objavu.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Ljekarna će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Ljekarna je distributer (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane. Ljekarna ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

Ljekarna nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na Internet trgovini, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba Ljekarne. Ni pod kojim uvjetima Ljekarna neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se Korisnik oslonio na informacije dobivene putem Internet trgovine. Na Korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem Internet trgovine.

Internet trgovina može sadržavati linkove, tj. veze (tzv. "Hiperveze") s drugim internetskim stranicama koje održavaju treće strane. Korištenje hiperveza je na vlastitu odgovornost Korisnika. Ljekarna samo pruža pristup tim internetskim stranicama i nema utjecaja na tehnički dizajn ili sadržaj.

Ljekarna ne prihvaća sadržaj na povezanim internetskim stranicama, već se odvaja od svih sadržaja svih povezanih internetskih stranica. Ljekarna ne preuzima nikakvu odgovornost za tehnički dizajn ili sadržaj povezanih internetskih stranica, osobito za kršenje zakonskih odredbi i kršenja prava trećih strana (npr. autorska prava, zaštitni znakovi ili osobna prava).

Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ove Internet trgovine (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) je u mjesnoj nadležnosti prema sjedištu Ljekarne i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ove Internet trgovine Korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u mjesnoj nadležnosti prema sjedištu Ljekarne.

Ljekarna se obavezuje da sukladno ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja neće:
• Kršiti ove Opće uvjete poslovanja i korištenja;
• Kršiti odredbe Izjave o privatnosti;
• Kršiti pozitivne propise Republike Hrvatske i EU;
• Koristiti zavaravajuću poslovnu praksu;
• Naplaćivati skrivene troškove;
• Naplaćivati dodatne naknade za korištenje kreditne kartice ili drugog oblika plaćanja;
• Negativno manipulirati sa cijenom;
• Slati sadržajno netočan, lažan, zbunjujući, pogrdan, klevetnički i sličan sadržaj putem e-pošte;
• Prikupljati nepotrebne informacije o Korisnicima bez njihove suglasnosti.

Ljekarna se sukladno ovim Općim uvjetima poslovanja i korištenja obavezuje predati prodani proizvod Kupcu u vrijeme i na način kako je to navedeno u ponudi nakon što je Kupac platio kupoprodajnu cijenu u cijelosti, te odgovarati Kupcu za materijalne nedostatke sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske

U daljnjem tekstu Općih uvjeta poslovanja i korištenja, radi bolje jasnoće i razumijevanja teksta, umjesto termina Korisnik može se koristiti i termin Kupac.

Izdvojeni proizvodi